OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest środa, 13 listopada 2019, 01:10

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 23 sierpnia 2011, 16:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 14 grudnia 2004, 17:44
Posty: 122
Mam Internet w Multimedii, chciałbym go udostępnić do smartfona i laptopa po wifi. Co jest mi potrzebne? Interesuje mnie rozwiązanie tanie i proste.

_________________
http://www.audioamp.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 23 sierpnia 2011, 16:32 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 17:05
Posty: 323
Lokalizacja: echo $HOME
Wystarczy coś takiego: TL-WR340G

_________________
Free shell
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 23 sierpnia 2011, 18:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 11 października 2007, 18:29
Posty: 178
Lokalizacja: WIDZEW ŁÓDŹ
Tata napisał(a):
Wystarczy coś takiego: TL-WR340G

mam dokladnie ten model od ok 2 lat i dziala malinowo, podlaczony do pc, pod wifi uzywam na smartfonie + czasem laptop. Dialnet 4mbit. Polecam ;-) Pzdr

_________________
RTS WIDZEW ŁÓDŹ


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 23 sierpnia 2011, 19:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 lutego 2009, 13:41
Posty: 82
Lokalizacja: Ozorków
Też mam neta z multimedii, używam modemu TP-LINK TL-WR340G i jest OK!

_________________
Zapraszam na serwer COD 2 ALLwelcomePL
IP - 79.133.192.41:27030


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 17:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 14 grudnia 2004, 17:44
Posty: 122
A coś takiego mi nie wystarczy?:
http://allegro.pl/tp-link-tl-wn321g-kar ... 68224.html

_________________
http://www.audioamp.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 17:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 lutego 2009, 13:41
Posty: 82
Lokalizacja: Ozorków
No raczej nie wystarczy. To jest karta wi-fi a ty potrzebujesz router.

_________________
Zapraszam na serwer COD 2 ALLwelcomePL
IP - 79.133.192.41:27030


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 17:40 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
audioamp, nie jestem pewien odnośnie tego modelu, ale prawdopodobnie da radę przez to udostępnić.
Mam podobny model i dla testów kiedyś coś takiego zrobiłem.
jednakże :
- jest to mało wygodne, bo robisz sieć ad-hoc z komputerem.
- komputer musi być włączony żeby to rozwiązanie działało
- prędkość jest zredukowana (aczkolwiek te kilka megabit i tak bedzie) , zasięg również i to dość mocno (max. kilka metrów w domu).


router podpinasz pod modem multimedii, ustawiasz raz na zawsze i zapominasz o wszystkim - masz internet kiedy chcesz, bez odpalania kompa, o znacznie lepszym zasięgu i zmniejszonym pingu oraz większą prędkością po LANie.

zasadniczo to co chcesz kupić pod telefon wystarczy... ale patrząc przyszłościowo chyba lepszy będzie i tak router (ten albo podobny tp-link ostatnio widziałem na sprzedaż na ozoforum tanio)

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 24 sierpnia 2011, 17:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 14 grudnia 2004, 17:44
Posty: 122
Kurcze, już mi brakuje miejsca w listwie zasilającej. Do tego kolejne kabelki pod biurkiem. Ale jeśli się nie da inaczej to trudno.

_________________
http://www.audioamp.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL