OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest piątek, 22 listopada 2019, 08:03

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 21:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 8 listopada 2006, 16:57
Posty: 841
Lokalizacja: Ozorków
Ma ktoś może internet z MultiMedii, łącze powyżej 10Mb/s i może napisać, ile płaci na miesiąc? Na stronie MultiMedii nie ma co szukać, żadnych cenników... A wiem, że w każdym mieście są inne promocje. Obecnie w Dialogu za 10Mb/s płacę 80zł, umowa na czas nieokreślony. Interesuje mnie, czy można za tę kwotę mieć coś szybszego w Ozorkowie (umowa na 12 miesięcy lub czas nieokreślony).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 23:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
multimedia mało gdzie daje powyżej 6mbit, a jak daje to czasem kwoty są astronomiczne, pol roku temu dzwonilem do nich i co inna babka odbierała to inną rozmowę miałem, teraz mam 6mbit (8 w weekendy) za 49zł i była to póki co wtedy najlepsza oferta.

Dialog chyba jednak lepszy jest, w MM średnio raz na dwa tygodnie zdarza się że pół dnia nie mam neta :/ ale może to tylko mój przypadek.

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 listopada 2011, 23:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 8 listopada 2006, 16:57
Posty: 841
Lokalizacja: Ozorków
MultiMedię to ja niemiło wspominam z lat 2004 - 2006, miałem wtedy od nich internet, po KAŻDEJ burzy czy większym wietrze byłem bez internetu, rekord to 6 dni pod rząd ;) Ale podobno teraz już się zmienili. Od kogoś słyszałem, że ma internet 20Mb/s poniżej 100zł, ale nie znam szczegółów i chciałbym się upewnić.

W Dialogu też tak kolorowo nie jest, zdarzają się czasami przerwy w sygnale, ale to rzadko i max godzinka.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2011, 05:52 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
Też ma multimedia 6 mb już 3 raz przedłużyłem umowe za 49zł, awaria jedna, sąsiadowi podłączali i mi przecieli kabel naprawione następnego dnia rano ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 23 listopada 2011, 13:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 16 lutego 2007, 15:09
Posty: 68
Lokalizacja: Ozorków / Łódź
Qadrat napisał(a):
MultiMedię to ja niemiło wspominam z lat 2004 - 2006, miałem wtedy od nich internet, po KAŻDEJ burzy czy większym wietrze byłem bez internetu, rekord to 6 dni pod rząd Ale podobno teraz już się zmienili

Mogę potwierdzić, że się zmieniło. Ja mam internet w MM od 2004r i kiedyś było tak jak piszesz. Od jakiegoś czasu jest wszystko ok.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 7 grudnia 2011, 23:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 9 maja 2004, 15:16
Posty: 1403
Lokalizacja: Ozorków
Ja mam (miałem Dialog). Śmietnik jak... Aż szkoda gadać. W rejonach Placu, Kościelnej nikomu nie polecam.

_________________
Kto ma miekkie serce, musi miec twarda dupe


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 18:45 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 20 stycznia 2011, 22:28
Posty: 13
Lokalizacja: OZO
:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 18:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 11 października 2007, 18:29
Posty: 178
Lokalizacja: WIDZEW ŁÓDŹ
A ja mam dialog na placu od samego poczatku, naprawde sporadyczne awarie.

ps. mi konczy sie umowa w maju i tez chcialbym poznac opinie ludzi z MM. Kiedys byla zenada, ale teraz zbieraja duzo dobrych opinii. Ceny maja duzo bardziej przystepne niz dialog. Pomijam fakt, ze MM moge nawet 20mbit zalozyc, dialog tylko 4, bo maja stare kable ;)

_________________
RTS WIDZEW ŁÓDŹ


Ostatnio edytowano środa, 22 lutego 2012, 18:59 przez czarny, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 19:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 28 października 2002, 12:53
Posty: 96
ja obecnie mam w Multimedia 6 mega i płacę 54zł. a w ogóle jestem już u nich od 7 lat i nie narzekam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2012, 19:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 11 października 2007, 18:29
Posty: 178
Lokalizacja: WIDZEW ŁÓDŹ
A moze ktos podrzucic wyniki ze speedtest.net ?

_________________
RTS WIDZEW ŁÓDŹ


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2012, 15:09 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 listopada 2003, 23:53
Posty: 1216
Lokalizacja: Ozorków
Najlepsza w dialogu była niedziela (19 lub 26 lutego - już nie pamiętam). Internet na blokach przy zachodniej był w kratkę praktycznie przez cały dzień :P był przez pół godziny a potem przez pół nie było :/

Ale wracając do tematu - Dialog niby też ma możliwość podpięcia 10 MB - jednak w ogóle się to nie sprawdza, a mając na uwadze ich awaryjność w Ozo plus to że długo trwa usuwanie awarii odradzam :!:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2012, 15:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 28 października 2002, 12:53
Posty: 96
zrobione speedtest.pl:
download: 6,38 Mb/s
upload: 0,58 Mb/s
ping: 15ms


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2012, 02:12 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 9 maja 2005, 21:54
Posty: 368
Lokalizacja: z tamtad
posiadam lacze w dialogu i wyniki sa takie
Obrazek

co do awaryjnosci to srednio raz na rok nie dziala. ostatnio bylo tak w jeden dzien w weekend. jak dla mnie nie stanowi to duzego problemu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2012, 03:37 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
Multimedia 6 mb/s ;) 49zł na mc

Obrazek

awarie? brak... prędkość? nigdy nie miałem mniej niż 6mb...

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 03:47 ]
Obrazek


Ostatnio edytowano piątek, 24 lutego 2012, 03:39 przez tom, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2012, 07:52 
Offline

Dołączył(a): piątek, 16 lutego 2007, 11:19
Posty: 698
Lokalizacja: Ozorków
tom napisał(a):
Multimedia 6 mb/s ;) 49zł na mc

[url=http://www.speedtest.net/result/1792806957.png]Obrazek[/URL]

awarie? brak... prędkość? nigdy nie miałem mniej niż 6mb...

[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 03:47 ]
[url=http://www.speedtest.net/result/1792820018.png]Obrazek[/URL]


Daruj sobie kolego idziesz do dialogu mowisz gdzie co i jak podlacza Ci dialnet solo za 1 zl nie wymaga telefonu i za ta kwote masz 12 mb a za dyszke wiecej 20 mb roznica jakosc w dialogu nie ma problemow a o multi wiele pisalo na forum


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL