OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest sobota, 14 grudnia 2019, 09:46

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 18:07 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
Witam wszystkich użytkowników internetu w ozo i kieruję do was prośbę jeżeli UM nie chce dać nam darmowego neta załatwmy sobie go sami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 18:31 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Ale po co? Przecież w Ozorkowie mamy http://aero2.pl/ .

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 18:31 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
chcesz masz ;) http://aero2.pl/bdi.html

[ Dodano: Czw Mar 01, 2012 18:31 ]
yhh pierwszy byłeś :P


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 19:11 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
Ale mi chodzi o internet free bez zadnych kosztow dla kazdego


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 19:13 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 23 października 2007, 09:09
Posty: 27
Lokalizacja: Ozo
no komputera i modemu to raczej nie dadzą... reszta jest za free...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 19:29 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
dozer83s napisał(a):
Ale mi chodzi o internet free bez zadnych kosztow dla kazdego

27 zł + modem na Allegro za kilkadziesiąt zł to żadne koszta za bezpłatny internet dostępny prawie w całej Polsce.

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 1 marca 2012, 20:04 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 17:05
Posty: 323
Lokalizacja: echo $HOME
dozer83s napisał(a):
Witam wszystkich użytkowników internetu w ozo i kieruję do was prośbę jeżeli UM nie chce dać nam darmowego neta załatwmy sobie go sami.

Ale po co i, że niby jak ? :)
Słowo "załatwmy" jakoś dziwnie mi się kojarzy.
Określ się co chcesz zrobić i w jaki sposób.

_________________
Free shell
Obrazek
Obrazek


Ostatnio edytowano czwartek, 1 marca 2012, 20:05 przez Tata, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 07:21 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
powiem tak to areo 2 to jakaś lipa jak by bylo takie spoko to wszyscy by to mieli a to jes jakies gó........o sory



tata zadał ciekawe pytanie jka roobić darmowy internet po pierwsze gdy zdejmiemy hasła z routerów wi fi to praktycznie w całym ozo będzie internet darmo nie bądźmy pazerni a nawet i spadną ceny netu b im więcej darmówki tym będzie taniej


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 07:47 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 12:49
Posty: 1141
Lokalizacja: kozia noga
mogę udostępnić 4kB z mojego transferu, kto da więcej? :lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 14:30 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
Ozo_Admin napisał(a):
27 zł + modem na Allegro za kilkadziesiąt zł to żadne koszta za bezpłatny internet dostępny prawie w całej Polsce.
oj modem troszkę droższy, bo jeśli chcemy zgodnie z regulaminem używać kat.10 mosimy ok 200 zł dać ;) w play jest z kartą 10 gb... a ok 70 kat.8 niezgodny z regulaminem, ale narazie ich nie blokują ;) ale po co modem? możemy używać telefonu z 3G jako modemu :) gsm900 sporo nowszych telefonów obsługuje również....

[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 14:34 ]
dozer83s napisał(a):
powiem tak to areo 2 to jakaś lipa jak by bylo takie spoko to wszyscy by to mieli a to jes jakies gó........o sory
każdy może mieć, od 10 maja rusza 512 kb/s "jakby to było takie spoko" ? to co chcesz, żeby jak jehowi latali po domach i rozdawali darmowy internet? znam osoby co tylko z aero2 korzystają i spokojnie daje rade:) do mnie do 10 dotrze karta :) a dla Ciebie http://www.wykop.pl/ramka/795289/test-d ... -od-aero2/

ps.2 teraz płacimy 20 zł depozytu (oddasz karte oddają depozyt) oraz 7 zł koszt przesyłki karty do Ciebie listem poleconym ;) http://jdtech.pl/


Ostatnio edytowano piątek, 2 marca 2012, 14:36 przez tom, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 15:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 24 stycznia 2005, 17:48
Posty: 3356
Lokalizacja: Ozorków
tom, jaki masz nick na wykopie?

_________________
Jestem Hejter . PL |YouTube


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 15:58 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
szpiq napisał(a):
tom, jaki masz nick na wykopie?
nie mam tam konta :) heh


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 17:05 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
BDI dostępny jest wyłącznie w zasięgu sieci Aero2 (26017 lub PL17)
Pasma 900 MHz lub 2500MHz
Technologia HSPA+ (900 MHz) lub LTE (2500MHz)
21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz
prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s (do 10.05.2012r.), a później nie większym niż 512 kb/s (od 11.05.2012 r.)
każdorazowe nieprzerwane i bezpłatne połączenie z siecią Internet nie przekracza jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia


przeczytaj to przeciesz to lipa meila nie sprawdzisz w tych czasach


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 2 marca 2012, 20:33 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
dozer83s napisał(a):
BDI dostępny jest wyłącznie w zasięgu sieci Aero2 (26017 lub PL17)
Pasma 900 MHz lub 2500MHz
Technologia HSPA+ (900 MHz) lub LTE (2500MHz)
21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz
prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s (do 10.05.2012r.), a później nie większym niż 512 kb/s (od 11.05.2012 r.)
każdorazowe nieprzerwane i bezpłatne połączenie z siecią Internet nie przekracza jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia


przeczytaj to przeciesz to lipa meila nie sprawdzisz w tych czasach


A więc odpowiadam:
1. PL17 dostępne jest na terenie całego ozorkowa (sprawdź przez ręczne wyszukiwanie sieci w telefonie) ;)
2. grudzień 2014 to data wygaśnięcia pasma 900MHz pasmo LTE będzie dłużej, bo nie ma pokrycia 75%,nie tylko na 2,5 Aero2 rozpoczęło testy technologii LTE w Łodzi i Aleksandrowie Łódzkim w paśmie TDD (ang. Time Division Duplex) na 2,6 GHz oraz, co ciekawe, na 1800 MHz pasmo używane przez mobyland, a że prezesem jest Solorz-Żak, który wykupił Plusa, Aero2, Cyfrowy Polsat itd Aero2 działa na tych pasmach ;)
3. Od maja tego roku mamy prędkość 512kb/s bez limitu transferu, całkowicie za darmo.
4. W tych czy innych czasach maile chyba mają taką samą wagę, a prędość 512 założe się jeszcze 5-7 lat temu miałeś taką i spokojnie wystarczy do gg,poczty, sprawdzenia informacji czy nawet na youtube ;)

podsumowując... Mamy mobilny internet za darmo, bez limitu transferu, z dużym pokryciem zasięgu, jeśli Ty chcesz żeby ktoś Ci za darmo dał 10 mega to po co ta gadka? Pomyśl o sieciach komercyjnych np. play na czym miałby zarabiać?

Ale "przecież to" "przecież to" http://www.youtube.com/watch?v=rmp_yin42Oo to może wykonaj speed test teraz i pokaż nam wyniki :) żebyśmy mieli porównanie :)

[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 20:39 ]
dozer83s napisał(a):
zdejmiemy hasła z routerów wi fi to praktycznie w całym ozo będzie internet darmo nie bądźmy pazerni a nawet i spadną ceny netu b im więcej darmówki tym będzie taniej
:) :) :) dzięki Tobie mam dobry humor od rana :) a więc gdzie mam skorzystać z Twojego łącza? podaj adres nie bądź pazerny :) a chętnie się dowiem jak mają spadać ceny? im więcej osób udostępni za darmo swój internet za który płaci, tym będzie taniej? hahahaha


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 10:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 14 października 2005, 10:21
Posty: 185
Lokalizacja: Ozorków
Jak działa Aero2 na modemie bez anteny zewnętrznej, wewnątrz pomieszczenia (chcę założyć w odległości około 1 km od komina przy TESCO, brak optycznej widoczności komina)?

Ta informacja będzie przydatna przy zakupie modemu (może lepiej wziąć z gniazdem antenowym, na wszelki wypadek).

W końcu na jakiej częstotliwości jest sygnał - 900 czy 2500 MHz? Czym dłuższa fala, tym mniejsza podatność na przeszkody, ale i większa wrażliwość na zakłócenia.

Czy w Ozorkowie jest jeden BTS Aero2 i jaki ma zasięg?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL