OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest piątek, 22 listopada 2019, 08:41

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 22:05 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 listopada 2003, 23:53
Posty: 1216
Lokalizacja: Ozorków
Witam.

Mam pytanie... czy ktoś coś słyszał o nowym dostawcy internetu w okolicach ozorkowa :?: Podobno ma wystartować nowa sieć "ozonet" czy jakoś tak.. niestety w google nic nie znalazłem.
Czy ktoś wie na jakim obszarze będzie to działać :?: Słyszałem że na pewno będzie obejmować Maszkowice, Helenów, Sokolniki. Ale czy w Ozorkowie również będzie dostępna :?:

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano środa, 9 maja 2012, 22:05 przez Mokleks, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 9 maja 2012, 23:28 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 17:05
Posty: 323
Lokalizacja: echo $HOME
:)

_________________
Free shell
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 11:13 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 29 października 2002, 21:15
Posty: 401
Lokalizacja: Ozorków
Witam. A mnie interesuje dostarczenie internetu w okolice Bibianowa, ul. Brzozowej i Zbożowej. Nikt, żadna firma nie może sobie z tym poradzić.
Nie mówię o internecie mobilnym, ale typu Skylan lub Netia lub dawna neostrada, dialog, multimedia :).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 12:23 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Gn4 napisał(a):
Witam. A mnie interesuje dostarczenie internetu w okolice Bibianowa, ul. Brzozowej i Zbożowej. Nikt, żadna firma nie może sobie z tym poradzić.
Nie mówię o internecie mobilnym, ale typu Skylan lub Netia lub dawna neostrada, dialog, multimedia :).

Zadzwoń do Jarka Wasiaka http://www.dostawcy-internetu.pl/operat ... ,1620.html

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 10 maja 2012, 13:18 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 29 października 2002, 21:15
Posty: 401
Lokalizacja: Ozorków
Dzięki Michał. Dzisiaj przyjadą na pomiar.

[ Dodano: Pią Maj 11, 2012 21:43 ]
Net z Par-Netu już działa i naprawdę jestem pod wrażeniem. Jeszcze raz dzięki za ten namiar Michał.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 20:51 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Zapraszam :)

Narazie tylko Helenów, Maszkowice i Sokolniki Parcela, ale w niedługim czasie także Małachowice, Modlna oraz Sokolniki Wieś.

Obrazek

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 20:53 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Gn4 napisał(a):
Dzięki Michał. Dzisiaj przyjadą na pomiar.

[ Dodano: Pią Maj 11, 2012 21:43 ]
Net z Par-Netu już działa i naprawdę jestem pod wrażeniem. Jeszcze raz dzięki za ten namiar Michał.

To super. Jarek mówił mi, że Cię podłączył. Teraz znajomym z drugiej strony Ozorkowa musisz polecać Internet ode mnie, jakość usługi jak w Par-Necie.

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Ostatnio edytowano wtorek, 15 maja 2012, 07:03 przez OzoAdmin, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 14:30 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2009, 18:38
Posty: 21
Lokalizacja: Ozorków
A Ozorków jest w planach?
Czy tylko te nasze okolice?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 07:05 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Ozorków raczej na ta chwilę odpada.
W mieście polecam SkyLan.

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 08:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 15 stycznia 2005, 21:52
Posty: 633
Lokalizacja: Skądinąd
A Sokolniki Las? Rodzice mają tam orange, ale to jakaś masakra jest. Są jakieś alternatywy w miarę dobre?

_________________
Pije bo chce, pije bo życie jest złe...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 15 maja 2012, 12:00 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
Stephanek napisał(a):
A Sokolniki Las? Rodzice mają tam orange, ale to jakaś masakra jest. Są jakieś alternatywy w miarę dobre?

Niestety przy tych częstotliwościach na których można bez licencji działać (2,4 GHz i 5 GHz) drzewa to przeszkoda nie do pokonania. Dlatego też WCDMA (jedynie w Orange) w obszarze zalesionym to najlepsze rozwiązanie. Urządzenia pracują na częstotliwości 450 MHz, a im niższa częstotliwość tym lepsza przenikalność fali przez przeszkody.

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 12 czerwca 2012, 00:32 
Offline

Dołączył(a): środa, 4 sierpnia 2004, 14:26
Posty: 8
Lokalizacja: Słowik
A Słowik okolice szkoły?
Macie jakieś pomysły inne niż Orange które rozłącza się średnio 10 razy dziennie i tnie sesje.
Jak skanuje RF to mam kilka routerów o nazwach ICNET z bardzo dobrym zasięgiem ale nie wiem co to jest?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 12 czerwca 2012, 06:46 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
ja z orange miałem ten sam problem rozłączało sie
zgłosiłem usterke powiedzieli ze wszystko u nich w porządku jest
żebym zrobił format bo to wirus jest na dwóch kompach na pierwszym avast na drugim nod

zaden nie widział wirusa a pomogło strata wszystkich danych ale mam spokój

wywal wszystko z wszystkich partycji


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 12 czerwca 2012, 07:59 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 13 stycznia 2008, 17:29
Posty: 1330
Lokalizacja: Ogórków
Wystarczy przeskanować przy uruchamianiu systemu, Avast ma tę funkcję.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 12 czerwca 2012, 09:29 
Offline

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 14:29
Posty: 40
Lokalizacja: ozo
ale avast ani nod nie widzą tego wirusa


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL