OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest środa, 13 listopada 2019, 19:03

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 12:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 21 listopada 2008, 19:48
Posty: 249
Lokalizacja: ozorków
tak łódz :D :lol:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 14:18 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2009, 18:38
Posty: 21
Lokalizacja: Ozorków
harnas napisał(a):
tak łódz :D :lol:

No to lipa. Przecież z takim pingiem to się nie da w żadną grę online spokojnie pograć :/
A daleko masz do nadajnika?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 15:29 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
rzezol napisał(a):
A daleko masz do nadajnika?

prawie wszędzie w ozo skylan ma ping >80, widze po znajomych, mieszkających w różnych dzielnicach ozorkowa.
maszkowska/lotnicza/konopnicka.

Czego się spodziewałeś po necie idącym radiowo ?

neostrada na maszkowskiej 6mbit ping ma 29 (średnio)

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 15:56 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2009, 18:38
Posty: 21
Lokalizacja: Ozorków
sledzik napisał(a):
rzezol napisał(a):
A daleko masz do nadajnika?

prawie wszędzie w ozo skylan ma ping >80, widze po znajomych, mieszkających w różnych dzielnicach ozorkowa.
maszkowska/lotnicza/konopnicka.

Czego się spodziewałeś po necie idącym radiowo ?

neostrada na maszkowskiej 6mbit ping ma 29 (średnio)

Testy robione przed chwilą u mnie:
Obrazek

Obrazek

Jak widać nie mam pingu po 100ms do Łodzi a nawet Warszawy.
Radiówka - ICNet.
Jedyny problem to olewactwo klienta, obiecanki cacanki, a zapewnienia o łączu 2Mb/s mam od dobrej połowy roku.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 16:24 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
Szczerze mówiąc nie myślałem, że można taki wynik na radiówce uzyskać, pierwszy raz na oczy widze :P

widocznie mało w życiu widziałem jeszcze :)

a w leśmierzu nadal - albo net osiedlowy "ram" albo "icnet", oby dwa z wew. ip i dość wolne...

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 16:59 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2009, 18:38
Posty: 21
Lokalizacja: Ozorków
Zapomniałem jeszcze dodać - 300m od nadajnika, zewnętrzne IP.
Czy ICNet jest wolny - w moim przypadku raczej nie, jest tak jak być powinno, to za co płacę mam. Tylko dobija mnie to olewanie ludzi. No bo jak można nazwać taką sytuację, że mówią "już robimy, w tym tygodniu przyjedziemy" i oczywiście nikt nie przyjeżdża. Pójdziesz do nich się zapytać, to siedzi tylko ta kobita co albo nic nie wie, albo wie tylko to co każą jej powiedzieć ("no pojechali robić bo awaria gdzieś tam/zła pogoda jest/czekamy na pogodę"). I tak w kółko - niemal nigdy nie ma tak, żeby człowiek poszedł, powiedział, że jest coś nie tak i oni po tej 1 wizycie przyjechali.
A problemy - jest jeden ale jak cholera uciążliwy. Net sam z siebie się rozłącza co bliżej nieokreślony czas (są dni, że się rozłączy raz, a są też że co 2-3 godziny) i wtedy neta nie ma przez jakieś 10-15 minut i tak w kółko. A wszystko się zaczęło w momencie, gdy rzekome 2Mb/s miały "już niedługo, tylko nadajnik wymienimy" być podłączone. I tak jest do dziś. Do tego nie mogę korzystać z nadajnika najbliżej domu (jakieś 50 metrów!), bo wtedy net rozłącza równiutko co 6. pomiar pingu (cmd -> ping).

Ale jeżeli twierdzisz, że w SkyLanie jest z pingiem tak blado no to widzę, że chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać dalej aż jaśnie panowie zjawią się u mnie w chacie za czas bliżej nieokreślony.


Ostatnio edytowano środa, 19 stycznia 2011, 17:00 przez rzezol, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 19 stycznia 2011, 17:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 29 kwietnia 2008, 15:22
Posty: 336
Lokalizacja: Ozorków
Panowie ping nie zależy tylko od usługodawcy!
Proponuję graczom uwolnić się najpierw od "Botnetu" którego częścią już pewnie dawno jesteście.
I raptem okaże się że na tych samych parametrach i na tych samych maszynach ping ze 100 spada na 40.
Oczywiście ku waszemu zdziwieniu maszyna zacznie pracować dużo szybciej.

_________________
Poszukaj w www.google.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 20 stycznia 2011, 11:01 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2009, 18:38
Posty: 21
Lokalizacja: Ozorków
turbo napisał(a):
Panowie ping nie zależy tylko od usługodawcy!
Proponuję graczom uwolnić się najpierw od "Botnetu" którego częścią już pewnie dawno jesteście.
I raptem okaże się że na tych samych parametrach i na tych samych maszynach ping ze 100 spada na 40.
Oczywiście ku waszemu zdziwieniu maszyna zacznie pracować dużo szybciej.

No to jeżeli tak twierdzisz to widzę, że nie mam sposobu na sprawdzenie jak ten net ze SkyLanu działa, bo okaże się, że każdy ma botnety, wirusy, trojany, spyware, adware i jeszcze 1k innego dziadostwa na komputerze... A w ciemno nie mam zamiaru się pakować w umowę nawet na rok...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL