OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest wtorek, 12 listopada 2019, 07:02

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 24 maja 2008, 18:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 14 kwietnia 2005, 14:45
Posty: 326
Lokalizacja: ozo
sledzik napisał(a):
Dźwięk z tego wynalazku mam na tyle mocny, że przy ustawieniu 70% mocy w kompie i 50% w tosca kolumny (160W RMS na głośnikach tonsila, 4 głośniki) już nie wyrabiają.


nie wyrabia to tobie wzmacniacz , a raczej przesterowuje sie.

Do gniazd DIN schematow jest tysiace,masa jest napewno tam gdzie masa(nie wiem jak to wyjasnic) , kanały masz potem o ile sie nie myle patrzac na gniazdo od prawej pierwszy i trzeci ale sprawdz to , jak sie pomylisz nic sie nie stanie.Pod graomfonowe nie podlaczajcie bo to idzie przez osobny preamp i dlatego trzeszczy.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 maja 2008, 18:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
nici napisał(a):
nie wyrabia to tobie wzmacniacz , a raczej przesterowuje sie.

Całkiem możliwe, acz nadal wierze że unitrowskie 30W to takie Aiwowskie 5000 :)

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 maja 2008, 19:05 
Offline

Dołączył(a): sobota, 25 lutego 2006, 17:15
Posty: 1013
Lokalizacja: Ozo
sledzik napisał(a):
[acz nadal wierze że unitrowskie 30W to takie Aiwowskie 5000 :)

Wat a Wat to co innego, pozatym waty to nie wyznacznik głośności..


Ostatnio edytowano niedziela, 25 maja 2008, 19:05 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 maja 2008, 19:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
Kawka nie do mnie z takimi tekstami, coś o sprzętach audio wiem więc nie potrzebuje tłumaczeń.

Dla mnie najważniejszym czynnikiem są DECYBELE (hiehie)....

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 25 maja 2008, 19:18 
Offline

Dołączył(a): sobota, 25 lutego 2006, 17:15
Posty: 1013
Lokalizacja: Ozo
sledzik napisał(a):
Kawka nie do mnie z takimi tekstami, coś o sprzętach audio wiem więc nie potrzebuje tłumaczeń.

Zacytowałem Twoją wypowiedź, ale ogolnie mowie to do wszystkich. Pozatym Ty raczej daruj sobie tego typu teksty bo są żałosne ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2008, 15:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 14 kwietnia 2005, 14:45
Posty: 326
Lokalizacja: ozo
moc to moc , o brzmieniu decyduje preamp i zastosowane elementy toru audio.Na oscyloskopie bedzie to samo.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL