OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest poniedziałek, 9 grudnia 2019, 18:23

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 4 marca 2010, 21:44 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
A więc tak mam radmor amplituner fm 5412 stereo przechylił mi sie i oparł na potencjometrze głośności, po tym zdarzeniu łapie tylko jak da się na full, orientujecie się czy ktoś takie jeszcze naprawia ? lub czy nie macie może jakiegoś podobnego z dobrym potencjometrem, bo raczej nowy będzie problem z kupnem... wiadomo staroć to jest, ale świetnie napędza mi altusy... :) odkręcałem pokrywę i powiem tak- tam jest tyle tego, że lepiej się nie będę za to brał :P


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 4 marca 2010, 22:21 
Offline

Dołączył(a): poniedziałek, 4 lutego 2008, 17:42
Posty: 463
Lokalizacja: Wodnik
tom, za tego avatara powinieneś dostać bana... jak ktos ma epilepsję to może tego nie wytrzymać to raz, a dwa, ze nie da się przeglądać tematów gdzie piszesz...

_________________
http://ozozakupy.pl <--- gorąco polecam, Adam Małysz.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 4 marca 2010, 23:18 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 17 września 2002, 11:47
Posty: 2696
Lokalizacja: Helenów
turbasen napisał(a):
tom, za tego avatara powinieneś dostać bana... jak ktos ma epilepsję to może tego nie wytrzymać to raz, a dwa, ze nie da się przeglądać tematów gdzie piszesz...

Zgadzam się, zatem prosimy o zmianę avatara.

_________________
Pozdrawiam Michał Kowalski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 00:12 
Offline
Licence 2 Grill
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 23 października 2002, 19:33
Posty: 1695
Lokalizacja: Ozorków
hehe, jak tylko sobie go ustawil to zaraz kazalem adblockowi go blokowac

_________________
kam bek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 01:18 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
zmienione
za bana bym nie płakał... milo jakbym miał opcje "blokuj milo" to bym też chętnie zablokował... :P 5 razy mówić nie musisz... a najlepiej jakbyś wcale się nie odzywał...
ps. raczej nie w temacie wszyscy i gdzie jest bystry śledzik, żeby zamykac itd
ps.2 zwróć uwage na ozoadmina, że można z kulturą :)


Ostatnio edytowano piątek, 5 marca 2010, 01:23 przez tom, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 02:08 
Offline
Licence 2 Grill
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 23 października 2002, 19:33
Posty: 1695
Lokalizacja: Ozorków
tom napisał(a):
milo jakbym miał opcje "blokuj milo" to bym też chętnie zablokował...


mam wrazenie ze masz cos zablokowane

_________________
kam bek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 02:12 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
milo napisał(a):
cos

?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 15:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
tom napisał(a):
milo napisał/a:
cos


?

przy każdym poście użytkownika Milo masz możliwość wciśnięcia "ignoruj" - i volia! nie widać postów tego użytkownika.


w razie czego można to oczywiście później wyłączyć.

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 17:39 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 31 stycznia 2006, 22:13
Posty: 249
Lokalizacja: ozo
spokojnie dostaniesz ten potencjometr ;) tme.pl tu moze byc drogo ale maja spory asortyment ;) jak nie to na alledrogo ;) tez powinno byc ;)
a jak nie to spisz ile kilo to potencjometr to Ci poszukam ;)


poza tym co to za filozofia wymienić potencjometr ;) 15 min roboty przy zrecznej ręce ;) suwakowy czy obrotowy ?


Ostatnio edytowano piątek, 5 marca 2010, 17:41 przez mały_23, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 5 marca 2010, 21:41 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
Obrazek

chodzi o to pokrętło... :) nawiasem naprawdę nie jest to takie łatwe, bo jest bardzo zabudowane


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 6 marca 2010, 07:00 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 31 stycznia 2006, 22:13
Posty: 249
Lokalizacja: ozo
stare unitrowskie sprzety maja to do siebie ze
sciagasz dekiel
sciagasz galki
odkecasz nakretki od potencjometrow
i od gory i od spodu masz pewnie po 3 srobki co trzymaja ten przedni panel
z tego potencjometru spisz mi ile on ma Kohm nie wiem czy to nie bedzie 2x47Kohma
ale upewnij sie ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 21 lipca 2010, 14:09 
Offline

Dołączył(a): środa, 21 lipca 2010, 14:04
Posty: 1
Lokalizacja: POznań
JA MAM TEN SAM PROBLEM PROSZĘ PIASAĆ NA GG !! 13970306 albo na Emaila loolaa@poczta.pl lub lord_kulawy@o2.pl PROSZE O POMOC


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: środa, 21 lipca 2010, 16:16 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
najlepiej wymienić całą płytke koszt na allegro ok 10 zł :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 22 lipca 2010, 11:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 2 lutego 2009, 16:20
Posty: 331
Lokalizacja: EPLL
bez problemu można zamontować inny potencjometr tylko o tych samych parametrach i tej samej grupy w sql tak robiliśmy jak musieliśmy odpicowac oscyloskop i generator a wymiana jest dosyć prosta i potrzebna jest w miarę dobra lutownica i troszkę cyny szkoda że są teraz wakacje w sql mam sporo tego badziewia i coś mógłbym ci spasować i dać


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: czwartek, 22 lipca 2010, 11:28 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
ale w radmorze jest o tyle prosto, że płytka ok. 10zł wyciągasz czarną wtyczke z płytki podłączasz nową i gotowe :P bez lutowania dokładnie to ta...

http://allegro.pl/item1150967662_radmor ... lytka.html


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL