OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest piątek, 6 grudnia 2019, 08:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 4 lutego 2011, 21:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 lutego 2009, 13:41
Posty: 82
Lokalizacja: Ozorków
kozaque2 co ty gadasz za glupoty. Dzisiaj malo kto instaluje lpg mieszalnikowe 1 i 2 generacji a sekwencja nie ogranicza przepływu powietrza. Jak gaz jest zalozony dobrze to silnik bedzie pracowal i na gazie i na benzynie ok. A zwęzenie dopływu powietrza przez mikser jest tak znikome, ze tego nie odczujesz. I jeszcze powiedz mi jak dostarczasz więcej powietrza????


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lutego 2011, 21:57 
Offline

Dołączył(a): piątek, 16 lutego 2007, 11:19
Posty: 698
Lokalizacja: Ozorków
wodze ze pare osob sie oburzylo no coz
nie wierzysz trudno przejechane od wakacji 25 , 000 km na gazie i zero usterki silnik po przeczyszczeniu odmy i filtra powietrza ( standard kazdy powinien to u siebie robic co 15 kk ) ale kto na to ma czas i checi jak to mowia jak sie dba tak sie ma
a co do tych co pisza kup diesla hmm nie wiem czy wiecie ale w niemczech ma wejsc jakas ustawa ze diesle z jakims tam starsze niz 2005 rok beda mialy zakaz poruszania sie po kraju to juz polacy zacieraja raczki gaz o X kroc mniejsze zanieczyszczenie niz diesle a benzyna

hmm i jak tutaj widze pare osob ma pojecie o lpg a nie tyle co czytaja na forach i pozniej sie madruja
sekwencja IV generacji dobre wtryskiwacze reduktor dobra pompka w butli gazu sterownik ( komputer ) gazu i jeszcze dobrze ominieta lambda to auto jezdzi jak pszczolka ale co by tu duzo pisac nie przekonasz jak nie wsiadziesz nie pojezdzisz a ktos kto kupuje auto z lgp gdzie ma ponad 300 tys km zrobione w oleju caly silnik odpala na gazie itp itd to nic dziwnego ze osiaga predkosci i spalanie fiata 126p


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lutego 2011, 22:10 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 13 stycznia 2008, 17:29
Posty: 1330
Lokalizacja: Ogórków
madiozo napisał(a):
z lgp gdzie ma ponad 300 tys km zrobione w oleju caly silnik odpala na gazie itp itd to nic dziwnego ze osiaga predkosci i spalanie fiata 126p


A ktoś tak pisał ?:|


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 4 lutego 2011, 22:13 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 19 kwietnia 2009, 18:17
Posty: 9
Lokalizacja: Ozorków
@jacobm baypasy miksera
uważam że powietrze ma ogromne znaczenie, jednak to co wiem to czysta teoria


Ostatnio edytowano piątek, 4 lutego 2011, 22:22 przez kozaque2, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2011, 08:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 29 marca 2007, 17:21
Posty: 113
Lokalizacja: C:\
no limited napisał(a):
Na pewno trochę będziesz musiał dołożyć, tym bardziej jeśli jeździłeś za 50zł miesięcznie. Ale nic nie wynagrodzi Ci tego, że gdy inni marzną na przystanku Ty wchodzisz sobie do autka, które za chwile jest ciepłe i im machasz;) - To nie jest przytyk do jeżdzących autobusem, więc bez bulwersów.

Miesięcznie to wychodzi za pks ponad 150 zł


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2011, 08:24 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 czerwca 2006, 23:11
Posty: 1711
Lokalizacja: krainaWina
feniks, ja jeżdże w chwili obecnej lesmierz-zgierz, auto pali 11,5 litra gazu (średnio) przy raczej nie ekonomicznej jeździe. Czasem też (raz w tygodniu) wypad ze zgierza do centrum łodzi.

miesięcznie wychodze około 350-400zł na dojazdy, po 50km dziennie.

_________________
Wyposażenie kuchni i łazienek w dobrej cenie,
Nowoczesna i niespotykana armatura - www.dobralazienka.net


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: piątek, 16 sierpnia 2019, 08:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2019, 08:52
Posty: 4
Generalnie LPG się opłaca. Koszt instalacji i przebudowy też jest niewielki. Ja znalazłam warsztat na https://www.szczeciniak.pl/ w swojej okolicy i pomogli mi w aucie przerobić zasilanie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Anthonyceasp, DanialKnoks, Danielmug, Gregorylen, HelenRar, Juliajailk, Prorteren i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL