Nie wydaje mi się Queczu, gdyby rzeczywiście było tak jak mówisz właściciel domeny mógłby ponieść konsekwencje z uwagi na eksponowanie herbu miasta (reguluje to statut miasta, chyba że posiada zgodę władz).
Właścicielem domeny jest organizacja Adweb z siedzibą w Krakowie a Providerem firma Bluenet z Łodzi.
Turbo przedstawił bardzo prawdopodobny scenariusz jednak skąd jakaś firma z Krakowa ma pozwolenie na ekspozycję herbu i dlaczego miasto nic z tym nie robi.
Przypomnę, że strona "wisi" w internecie, w formie ciągle niezmiennej od 19 kwietnia 2001 roku, Ozoadmin założył Ozonet pod koniec października 2001 roku, dlaczego więc w 2001 roku nie postawił serwisu pod domeną ozorkow.pl tylko pod ozorkow.net? Ponieważ nie jest właścicielem tej pierwszej.
Myślę że ta sprawa ma nieco grubsze podłoże
[ Dodano: Pią Lip 15, 2011 15:39 ]Tak sobie teraz myślę i wymyśliłem taki oto scenariusz, co o tym myślicie.
W 2001 roku, jakaś cwana firma rejestrowała domeny z końcówkami PL wszystkich miast i miasteczek aby później je odsprzedać lub wydzierżawić. Miasto Ozorków, skorzystało pewnie z tej drugiej opcji bo szybka kalkulacja wykazała ze się opłaca. Strona wisiała i wisiała, a że miasto nie płaciło to firma zablokowała stronę.
Z serii: Cool story bro.