OzoForum

Forum internetowe Ozorkowa i okolic
Teraz jest wtorek, 28 stycznia 2020, 04:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 17:23 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 24 maja 2011, 10:58
Posty: 27
Lokalizacja: Ozorków
Czy w Ozorkowie są jakieś kafeiki internetowe?
Gdzie można gdzie w razie awarii internetu można wysłać jakąś wiadomość?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 17:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 8 kwietnia 2005, 09:59
Posty: 757
Lokalizacja: Oz Orków
a nie lepiej uderzyć do kumpla albo sasiada?

_________________
Rzeczywistość jest negocjowalna


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 17:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 8 listopada 2006, 16:57
Posty: 841
Lokalizacja: Ozorków
A jeszcze lepiej użyć telefonu komórkowego jako modem...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 18:55 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 7 lipca 2011, 11:21
Posty: 32
Lokalizacja: Oz
... albo użyć przeglądarki internetowej w telefonie komórkowym i za jej pomocą szukać pomocy lub wysyłać wiadomości ...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: poniedziałek, 3 października 2011, 19:15 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
albo zamówić na aero2 karte i mieć internet za free 512 do przesyładnia wiadomości styka ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 14:16 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 24 maja 2011, 10:58
Posty: 27
Lokalizacja: Ozorków
tom napisał(a):
albo zamówić na aero2 karte i mieć internet za free 512 do przesyładnia wiadomości styka ;)


I zamawiam taką kartę i nic nie płacę za internet??
A tą kartę to pod co mam podłączyć?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 14:50 
Offline

Dołączył(a): piątek, 16 lutego 2007, 11:19
Posty: 698
Lokalizacja: Ozorków
Tak tak a swistak siedzial i siedzial


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 15:12 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 7 lipca 2011, 11:21
Posty: 32
Lokalizacja: Oz
O Aero2 w skrócie:
1. Trzeba wpłacić depozyt 55zł (oddają po rozwiązaniu umowy)
2. Należy wypełnić formularz i udać się z nim osobiście do biura Aero2 w Warszawie
3. Trzeba kupić lub mieć modem dla karty sim (nowy modem = kilkadziesiąt/set zł)
4. Woooolny internet (aktualnie max 256kb/s później max 512kb/s)
5. Więcej jest miejsc gdzie nie działa, niż działa (plamy zasięgu)

Więcej szczegółów w internecie...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 15:35 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 28 kwietnia 2005, 23:19
Posty: 852
Lokalizacja: Ozorków
polejsos napisał(a):
O Aero2 w skrócie:
1. Trzeba wpłacić depozyt 55zł (oddają po rozwiązaniu umowy)
2. Należy wypełnić formularz i udać się z nim osobiście do biura Aero2 w Warszawie
3. Trzeba kupić lub mieć modem dla karty sim (nowy modem = kilkadziesiąt/set zł)
4. Woooolny internet (aktualnie max 256kb/s później max 512kb/s)
5. Więcej jest miejsc gdzie nie działa, niż działa (plamy zasięgu)


Co Ty miałeś z czytanie ze zrozumieniem? takie zasady obowiązywały do 1 września!!!

po 1. nie potrzeba modemu wystarczy telefon obsługujący 3G...
po 2. zasięg jest dobry, bo to te same nadajniki, które ma polsat LTE u nas na kominie koło Tesco
po 3. wyszukaj sieci ręcznie w swoim telefonie jestli masz PL 17 czyli masz aero2 sprawdzałem i zasięg jest spory
po 4. wysyłają do domu za 7 zł
po 5.depozyt 20 zł

pecto napisał(a):
Czy w Ozorkowie są jakieś kafeiki internetowe?
Gdzie można gdzie w razie awarii internetu można wysłać jakąś wiadomość?

po 6. 512 to ma być przecież wyjście awaryjne, które pozwala na wysłanie np. maila, a nie ściąganie na torrentach.

szczegóły:

"Zamówienie online:
Wypełnij Zamówienie Online na Bezpłatny Dostępu do Internetu wpisując wszystkie wymagane informacje
Wpłać na konto o numerze: 24 1680 1248 0000 3000 1872 7122 - Depozyt w wysokości 20 zł (kwota obowiązuje od 01 września 2011 r.) – w tytule przelewu podaj - Depozyt - BDI Imię i nazwisko oraz numer PESEL dla obywateli RP lub numer paszportu dla obywateli innych państw;
Wpłać na konto o numerze: 74 1680 1248 0000 3000 2077 9227 – opłatę za wysyłkę w wysokości 7 zł (kwota obowiązuje od 01 września 2011 r.) – w tytule przelewu podaj poniższą informację Opłata za wysyłkę karty SIM BDI Imię i nazwisko oraz numer PESEL dla obywateli RP lub numer paszportu dla obywateli innych państw;
Po wypełnieniu Zamówienia Online na adres e-mail podany w Zamówieniu otrzymasz wypełnione Zamówienie;
Wydrukuj i podpisz Zamówienie, a następnie wyślij je wraz z kopią dowodu tożsamości i kopią wniesienia ww. opłat na adres: Aero2 00-660 Warszawa ul. Lwowska 19 z dopiskiem „Bezpłatny Dostęp do Internetu". Jeśli chcesz mieć pewność, że Twoje dokumenty dotarły - wyślij przesyłkę listem poleconym za potwierdzeniem odbioru;
Czekaj na e-mail z Biura Obsługi Klienta informujący o wysyłce karty SIM. Harmonogram realizacji zamówień wg wykazu;
Korzystanie z Bezpłatnego Dostępu do Internetu jest możliwe wyłącznie po zainstalowaniu karty SIM w Urządzeniu telekomunikacyjnym określonym w Regulaminie ."


Ostatnio edytowano wtorek, 4 października 2011, 15:39 przez tom, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 19:33 
Offline

Dołączył(a): czwartek, 7 lipca 2011, 11:21
Posty: 32
Lokalizacja: Oz
tom napisał(a):
Co Ty miałeś z czytanie ze zrozumieniem? takie zasady obowiązywały do 1 września!!!"

Przeczytałem ze zrozumieniem trzy pierwsze linki jakie podało google po zapytaniu się go o "aero2 darmowy internet". Były tam informacje z czerwca i lipca(czyli straaasznie stare). W czwartym linku były informacje z 14 września czyli podobne do tych które podałeś(ale tych niestety już nie czytałem),

Jeśli miałbym szukać awaryjnego wyjścia to i tak najszybciej wybrałbym dostęp do internetu oferowany przez operatora sieci komórkowej, a nie wiązać się kolejną umową z kolejnym dostawcą usługi do której już dawno mam dostęp na kilka sposobów (umowa z dostawcą internetowym, umowa z operatorem komórkowym, hotspoty... (szkoła, przyjaciele, kawiarenki internetowe...))


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: wtorek, 4 października 2011, 20:45 
Offline

Dołączył(a): wtorek, 23 października 2007, 09:09
Posty: 27
Lokalizacja: Ozo
zawsze możesz iść z laptopem do "Kanapy".. polecam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: aero 2
PostNapisane: niedziela, 23 października 2011, 20:58 
Offline

Dołączył(a): środa, 12 stycznia 2011, 20:16
Posty: 49
Lokalizacja: ozorków
niech ktos napisze czy w ozo chodzi ten internet bo wszyscy o nim pisza co i jak ale nikt nie napisał że ma i chodzi w ozo

[ Dodano: Nie Paź 23, 2011 22:01 ]
a do aero2 musi być modem co chodzi w 4G i HSPA+ i kosztuje około 200zł


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 23 października 2011, 21:01 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2008, 20:46
Posty: 517
Lokalizacja: Ozorków
Kurde, tych niektórych wypowiedzi się po prostu nie da czytać.
Do wszystkich:
Zdanie rozpoczyna się wielką literą, a kończy kropką.
Ponadto, słowo Internet piszemy wielką literą ponieważ jest to nazwa własna. Tak samo jak Opel, Toyota czy Wartburg!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 23 października 2011, 21:44 
Offline

Dołączył(a): środa, 12 stycznia 2011, 20:16
Posty: 49
Lokalizacja: ozorków
nie leży to niech nie czyta i nie wymądrza się,to forum jest dla normalnych ludzi w myśl powiedzenia ;mądry i tak wie o co chodzi a głupi się nie połapie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: niedziela, 23 października 2011, 21:52 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 11 maja 2008, 20:46
Posty: 517
Lokalizacja: Ozorków
Jeśli żyjesz w Polsce to kieruj się polskimi zasadami ortografii. Jeśli żyjesz w wyimaginowanym świecie twojego mózgu i Internetu to faktycznie pisz jak chcesz. Myślałem że wszyscy jesteśmy świadomymi użytkownikami forum, a nie śmieciarzami którzy piszą może i mądre rzeczy, ale nie po polsku...
Co to za powiedzenie? Sam je sobie powtarzasz przy śniadaniu? Bo chyba w żadnym słowniku tego nie znalazłeś... Prędzej można powiedzieć: mądry głupiemu powinien ustąpić...
Na forum elektrody już dawno byś dostał bana. Ciesz się, że tutaj administrator jest wyrozumiały.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL